A természetes kristálysó II.

Táplálkozásunk során naponta átlag 12-20 gr. tisztított finomított sót veszünk magunkhoz, de a vesénk egészséges állapotban csak 5-7 grammot tud feldolgozni. A maradék 10-15 gr. a testben marad. Minden gramm só megkötéséhez, és izolálásához 2-3 –szoros mennyiségű vizet használ fel a szervezet, ráadásul nem akármilyen vizet, hanem a legértékesebbet, a sejtvizet. Tehát a sejtekből a létükhöz legfontosabb dolgot, a vizet elvonja, és ennek eredményeként a sejtek elpusztulnak. További következménye ennek a folyamatnak, hogy az állandó sejtvíz hiány miatt elindul a szervezet dehidratációja, így lassan kiszáradunk. Ettől szenved szinte minden felnőtt. A NaCl megkötése és izolálása során kialakul egy vizes szövet, amely szövetnek semmiféle funkciója nincs és ideális táptalaja a baktériumoknak és lerakódásoknak. Ha a test azonban már nem tud több sejtvizet elvonni, akkor a NaCl az állati aminosavakkal együtt kikristályosodik, és ekkor kőszerű lerakódások keletkeznek a csontokon és ízületekben, ez a közismert elmeszesedés időskorban.

Egy másik ilyen probléma a túlsúly, amit kevesebb evéssel nem lehet tartósan befolyásolni. Amíg az ember NaCl-ot használ, addig nem is tud megszabadulni a túlsúlyától és így a vizes szövetektől sem. Így a sok diéta sem használ. Kicsi korunktól mérgeződünk a NaCl által, és mellette sóhiányban szenvedünk, és mindenekelőtt ennek a 84 létfontosságú elemnek a hiányában.

A sónak van egy meghatározott szerepe is a testben. A só építi fel az elektrolitháztartást, ami elektromosságot és ezzel energiát hoz létre a testben, ami nagyon fontos a sejtek számára, többek között az idegsejtek számára.

A tengeri só, amely szintén tartalmazza ezt a 84 elemet, sajnos ma már nagyon sok káros anyagot is tartalmaz. Főleg nehéz fémeket, mint pl. ólmot (a tengerek szennyezettsége miatt) ami negatív biofizikai rezgéseket hoz létre.

Egy alternatíva az étkezési só és a tengeri só mellett még a tiszta kristálysó, ami a hegyek évezredes nyomása által megérett és nem volt kitéve semmiféle szennyezésnek. A himalájai kristálysó 220 millió éves és a kősóval összehasonlítva a természetes só egy magasabb értékű formája, heterogén keveréke az ásványianyagoknak és nyomelemeknek. Ez a kristálysó régen, mint a ”Királyok sója” volt ismert, és csak a királyok juthattak hozzá. Még ma is ismeretesek az olyan kifejezések, mint „Az élet sója” vagy a” Fehér arany” ami szintén a só egyedülálló értékét mutatja, mint a legfontosabb élelmiszer. De hogy is néz ki ez ma? Ma a só egy melléktermék egy ipari szemét, amit az ára is jelez. Még az állatok is magasabb értékű sót kapnak, mint mi emberek. Ők ugyanis nem eszik meg a mi asztali sónkat.

A kristálysóban az energia az idők folyamán egyfajta kristálystruktúrát vesz fel, és annyiban különbözik a kősótól, mint a kő a kristálytól.

Mind a 84 elem a kriszálysóban oldottan van jelen, szervetlen formában, de olyan kicsi méretben, hogy a sejtek rögtön fel tudják venni. Nem a mennyiségi, hanem a minőségi elérhetőség a fontos. Biokémiailag a kristálysó mind a 84 eleméből, biofizikailag pedig az energiából és a rezgésekből profitálhatunk. Egy kristálysó oldatból, mint egy igazi energialevesből ugyanaz az energia szabadul fel, mint az a hidratációs energia, amely évmilliók alatt a tengervizet kristálysóvá alakította. A természetes sót nem lehet túladagolni, mert a természetes folyamatok saját magukat szabályozzák. A sónak mindig kiegyenlítő szabályozó hatása van. A kristálysótól nem lesz magas vérnyomás sem Ellenkezőleg a kiegyenlítő hatás miatt más csökkentő hatást is válthat ki. túlsavasodás, fogínyvérzés, fogkő, fogínysorvadás, szájszag stb. estén a legjobb sóoldattal fogat mosni.

Már néhány nap alatt érezni a hatást, azon kívül a fogak is fehérebbek lesznek, mert a só oldja a meszet, amit a fogkőnél is látni.

Régi lerakódásokat az ízületekben a legegyszerűbben sóoldattal lehet oldani, ha reggelente 1” sóoldatot iszunk. Ezáltal a test elektrolitháztartása is helyreáll. Ezt az effektust megfigyelhetjük, ha egy vízforralóba, amelyben vízkő lerakódások vannak, sóoldatot öntünk, látni, hogy a mészkő szabályosan feloldódik.

A ráncok ill. szárazbőr akkor alakul ki, ha az alsó bőrrétegek dehidratálódnak. A só kiegyenlítő hatása révén 2-3 hetes kristálysó kezelés után a természetes egyensúly helyreáll.

A kristálysó bányászat jelenleg gazdasági szempontból nem kifizetődő és az előfordulási aránya a kősónak és a kristálysónak 100: 1. Ezenkívül az általános kifejtési technikák által (robbantás) elveszítené a biofizikai tulajdonságát, ezért kézzel kell kifejteni. Jelenleg a piacon csak himalájai kristálysó található meg, ami ezekkel a különleges tulajdonságokkal rendelkezik és erről kísérletek is tanúskodnak ill. megfelel az élelmiszerkódexnek is.

Csak Élelmiszerek tartalmaznak az emberek számára pozitív információkat, míg sok minden amit ma magunkhoz veszünk nem érdemli meg az Élelmiszer  címet hanem halott tápláléknak (pozitív rezgés nélkülinek) lehet csak nevezni.

a legmagasabb értékű természetes só a maga 84 elemével. A kősóval ellentétben itt az ásványok és nyomelemek ionizált formában vannak jelen

A természetes só az őstengerek kiszáradásakor jött létre. A napsugárzás hatására kiszáradt tengerekben a sókristályok atom szintű építő elemei biophotonok (fényenergia) segítségével kötődtek egymáshoz. Ahhoz, hogy a sókristályokat újból ionizáljuk, ugyanakkora energiára van szükségünk, mint ami a felépítésükhöz szükséges volt. Ezért is csodálatra méltó, hogy a víz ezeket a természetes kristályenergiákat le tudja győzni. Ez alatt a folyamat alatt, amit mi hidrációnak nevezünk, minden hozzáadott energia nélkül a sókristályokban lévő biophotonok felszabadulnak, miközben sóoldat keletkezik. Szabad hidrációs energiáról van itt szó amelyet az oldat hőmérséklet csökkenése is igazol. Testünk folyadékai a tengervízhez hasonló koncentrációjú sóoldatok, mind a 84 elemmel. Úgy is mondhatjuk, hogy a vérünk egy megváltozott tengervíz, és ahhoz, hogy egészségesek maradjunk nagyon fontos ennek a 84 elemnek az aránya a vérben.

A sóoldat fizikai tulajdonságai is komoly jelentőséggel bírnak, hiszen egy valóságos energia tenger ez az oldat ami terápiás célzattal pozitív befolyással bír a testünkre.

Reklámok

Számít a véleményed!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s