Mi van a gyorséttermi ételekben?

Réges-régen, amikor még csak a gyorséttermek előképei léteztek, az emberek – és nem csak a szakmai titkokba beavatott kiváltságosak- tudták, hogy mit esznek. A mára már „ikonná vált” hamburger-sült krumpli párosítás hajdanán frissen darált marhahúsból készült, mellé pedig hámozott-, darabolt-, és kisütött krumplit kaptak a kedves vásárlók.

Hogy miért is készül ma másból ugyanez az étel? Bár nem látok bele a gyorsétterem hálózatok tulajdonosainak fejébe, mégis valószínűnek tartom, hogy a hihetetlenül megnövekedett kereslet és a gyorsabb, olcsóbb előállíthatóság voltak azok a fő okok, ami miatt a mai gyorséttermi ételek ilyen messze kerültek mindentől, ami természetes.

A valóság az, hogy ezen ételek alapanyagai nem hogy konyhát – vagy ahhoz hasonlót – nem láttak még soha, hanem szó szerint laboratóriumban „nevelkedtek”! Ezért hát, mielőtt nekiesel a következő adagnak, arra kérlek, rágd át magad a már megoldott gyorséttermi rejtélyeken. Hát igen, a valóságot néha tényleg nem könnyű megemészteni…

Reklámok

Számít a véleményed!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s