Miért fagyott be a pokol?

Záróvizsgán tették föl ezt a kérdést kémia szakon Maynooth egyetemen (Kildare grófság, Írország).
Az egyik diák válasza olyan szellemes volt, hogy a professzor közzétette az interneten kollégái számára, de mi is szórakozhatunk rajta.
Extra kérdés: Vajon a pokol exotherm (leadja a hőt), vagy endotherm-e (fölveszi a hőt)?
A legtöbben a Boyle-törvényt vették alapul, azaz hogy a gáz táguláskor lehűl, nyomás alatt viszont növekszik.
Az egyik diák azonban a következő gondolatmenetet írta le:

Először is meg kell állapítani, hogy a pokol tömege változik-e az idő folyamán. Ehhez a pokolba vándorló, valamint a poklot elhagyó lelkek számának ismerete kell.

Gustave Doré: Dante megragadja az áruló Bocca degli Abati haját (Pokol XXXII.)

Úgy vélem, bizonyosra vehető, hogy aki a pokolba kerül, onnan már soha ki nem jut.

Ahhoz, hogy megállapítsuk, hányan jutnak a pokolba, ahhoz a különböző vallásokat kell alapul venni. A legtöbb mai vallás szerint mindenki a pokolba jut, aki nem az adott vallás követője. Minthogy több ilyen vallás létezik, abból indulhatunk ki, hogy mindenki a pokolra jut.

A világ népességének növekedése arra enged következtetni, hogy a pokolra jutók száma exponenciálisan növekszik.
Ezek után a pokol térfogatát kell megvizsgálnunk. A Boyle-törvény értelmében a pokol térfogata a pokolra jutó lelkek számával arányosan kell növekedjen, hogy a hőmérséklet és a nyomás állandó maradjon. Ekkor két lehetőség van:
1. Ha a pokol lassabban tágul, mint amilyen iramban érkeznek a lelkek, akkor a hőmérséklet és a nyomás addig emelkedik, míg a pokol szét nem robban.
2. Ha a pokol gyorsabban tágul, mint amilyen ütemben a lelkek érkeznek, akkor a hőmérséklet és a nyomás csökken, míg a pokol be nem fagy..
Melyik a helyes megoldás?
Figyelembe véve évfolyamtársam, Sandra jövendölését, miszerint ‘hamarabb befagy a pokol, mintsem hogy lefeküdjek veled’, valamint azt a tényt, hogy tegnap mégiscsak lefeküdtünk, csak a második eshetőség jöhet számításba. Ennélfogva meggyőződésem, hogy a pokol endotherm és ráadásul már be is fagyott.
Következik még, hogy ha a pokol befagyott, akkor több lelket nem fogadhat be, hiszen nincs már tüze.
Ebből az is következik, hogy már csak a mennyekbe juthatunk, ami egyrészt Isten létezését bizonyítja, másrészt arra is magyarázatot ad, miért kiáltotta tegnap este Sandra annyiszor ‘Istenem!’
Csak ez a diák kapott kitűnőt…
Reklámok

230 thoughts on “Miért fagyott be a pokol?

 1. LaciToday szerint:

  tetszik a gondolatmenet 🙂

 2. HeHeni szerint:

  Vicces, bár van benne logikai gubanc. A léleknek nincs térfogata, következésképpen több léleknek nem kell több hely. Vagy csak a jó lelkekre igaz, hogy sok lélek kis helyen is elfér?

 3. mitkin szerint:

  sok ember lelke elég gáz

 4. replay szerint:

  HeHeni!!

  A lélek súlya 21gramm (állítólag*) >>> aminek van súlya, annak térfogattal is rendelkeznie kell!!!!
  *Nem feltételezheted, hogy nincs!
  (max akkor, ha bele kezdesz egy komoly vizsgálatba…és tudományos pontossággal alá nem támasztod!)

  • Sunny szerint:

   De lehet, hogy a lélek csak egy tömegpont, tehát van tömege, de nincs kiterjedése! 😀 Akkor HeHeni feltevése még mindig helytálló. 🙂

  • György Horváth szerint:

   Na álljunk meg egy szösszenetre, miért kéne bebizonyítani valamiről ami nincs? inkább azt kéne hogy van , nem?

  • Énvagyokén szerint:

   Ahhoz, hogy ezt megcáfolhassa tudományos alapon valaki, előbb nem ártana valaki másnak alátámasztania tudományos alapon ugyanazt.

  • Bendi szerint:

   @replay
   még akkor se! aki tanult valaha is, csak egy félévnyi Filozófiát az egyetemen, az ebben nem kételkedik, hogy van-e lélek… hát jóhogy van, hogyne lenne..!!!
   az a para, mikor többektől megkérdeztem, hogy szerintük van-e lélek, és azt mondták: “hát biztos” és aztán megkérdeztem van-e lelki ismeret, és a válasz az volt, hogy: “naná, természetesen, persze, hogy van” …………

   • Mrf szerint:

    Akkor a pszichopatáknak nincs lelkük, ők ugyanis nem élnek ilyenekkel, mint az ún. ‘lelkiismeret’.
    Az egész feltevés pedig csak ott hiányzik, hogy nem létezik se pokol, se menny, se isten. Az egésznek a vallások adnak táptalajt, nem valamely tudományosan hiteles összegzés. A vallásokat pedig kétség kívül emberi elme szülte minden tartozékával együtt. Nincs vallás ember nélkül.

    • Mrf szerint:

     Bocsánat, az “hibádzik” akart lenni, nem ‘hiányzik’ : )

    • OMG szerint:

     édesapa mióta beszélünk “tudományosan hiteles összegzésről” és mióta emberiségről? azelőtt tán hülyék voltak az emberek évezredeken át és te majd megmondod, te a legújabb ember hogy mi az igazság? te mit mondanál ha beszolna neked egy 3éves, hogy hülyeséget beszélsz? csak mertte épp ilyen vagy most elődeidhez képest.

  • SzKaresz szerint:

   A 21 gramm a mágneses vonzás, lévén az emberi test is villannyal működik. Amikor leáll a géped, a földmágnesesség többé nem hat rá. Innen a súlykülönbség:)

 5. gabe szerint:

  A tömegpont csak a fizikai számítások modellezésére szolgáló eszköz, nem létező dolog, tehát te most hülyeségeket beszélsz :).

  • Sunny szerint:

   Nyaaaaaaa 😛 Akkor filozófáljunk tovább… És az nem hülyeség, hogy a léleknek súlya van? Megmérték az illető testsúlyát halála előtt, és után. Az eltérés 21 g volt, amiből arra következtettek, hogy nyilván a lelke lehetett… DE! Halál után a mellkas térfogata lecsökken, mert a bordákat már nem tartják a bordaközti izmok stb. stb… és az össz. levegő ( még az alveoláris is) kiszorul a tüdőből. Meg… más izmok is elernyednek… lejjebb, úgyhogy levegőn kívül más is ürülhet. Szal. elképzelhető, hogy szegény megboldogult ezért veszít a súlyából! 😛 :)))

   • miyoko szerint:

    Az elgondolás alapvetően nem rossz…de ha a te gondolatmenetedet követem, akkor nem az lenne a logikus, hogy egy halott 10éves kevesebbet veszt a súlyából ,mint egy 40éves?
    Már csak abból kiindulva, hogy egy gyermek mellkasának a térfogata alapvetően kisebb,és ebből kiindulva az egész test szerkezete fejletlenebb.
    Szóval szerintem a te elméleted sem helytálló, bár ötletnek kiváló. 🙂

   • Csabi szerint:

    Nem vagyok biztos benne, hogy helyes az elgondolás – Ha ugyanis fogsz mondjuk egy 10cm élhosszúságú, belül üreges (értsd: levegővel telt) papírdobozt, aminek a súlya a mérlegen teszem azt 20 gramm, majd összegyűröd, az a levegő, ami súlyával “belülről” nyomta a mérleget, onnantól kívülről fog ránehézkedni, vagyis az összegyűrt papírdobozunk súlya szerintem továbbra is 20 gramm marad.

   • vy szerint:

    Az ember este kb. 1 kg-mal nehezebb, mint reggel (saját mérés), hiszen tiszta levegőt szív be, és nedves, CO2-vel telítettet ki. Ez óránként 125 g, vagyis 10 percenként vesztünk egy lelket. 🙂

  • ujlaky tünde szerint:

   Bocsánat a Léleknek nem térfogata Súlya van mérhető és orvosilag bizonyított nem én találtam ki!!!!!!!!!

 6. salamon szerint:

  A 21 gramm életkorfüggetlen. És szerintem épp mindegy, hogy a pokolban pokoli hideg vagy pokoli meleg van… A lelkek bevándorlása pedig nem hőmérsékletfüggő. Ennek ellenére érdekes a gondolatmenet. 🙂

 7. zsoozsoo szerint:

  Állítólag Szibériában pokoli hideg van…

 8. Ferenc Cseh jr. szerint:

  Igen, ezt mar en is sokszor olvastam es mindig nagyon tetszett! 🙂 Oly annyira kreativ, hogy be is tettem a blogomba ami a weboldalamrol elerhet (fcseh.atw.hu) 🙂

 9. jozsef borbath szerint:

  amikor elolvastam egy jot rohogtem attol fuggetlenul hogy nagyreszet nemm ertettem foleg nem a ter meg a tomeg meg a suly meg a fasz tudja mi meg aztan elolvastam a commenteket es felidegesitettem magam hogy mennyire szanalmas emberek vannak a vilagon ahelyet hogy yot nevetnenek ezen az akarmi is volt belemennek abba hogy minek mi a faszom tudja mije van aztan meg idegesebb lettem mert rajottem hogy mivel en is “commenteltem” ugyanolyan szanalmas vagyok 22 csapdaja

  • Bello szerint:

   Tudod kedves jozsef borbath, bizonyos embereknek örömet okoz ha egy teoretikus témát tovább boncolgathatnak és kifejthetik álláspontjukat. Ezt viccesnek és szórakoztatónak találják.
   Köztük vagyok én is.
   Én a kommenteken és a gondolatmeneteken többet mosolyogtam, mint az alapsztorin, ami szintén érdekes és vicces volt.

   Ha Te nem érted miről van szó, akkor nem érdemes felhúznod magad, hiszen indifferens témában állást foglalni balgaság lenne.
   Azon, hogy ennek ellenére kommenteltél és a leírt első kommented végén azt mondtad, hogy MÁR kommenteltél, azon pedig szakadtam. Ennél fogva a Te hozzászólásod is mosolyt csalt az arcomra, így értékes volt. Legalábbis nekem igen:)

  • Buddha szerint:

   Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Ha nem vagy képes agyilag felfogni amiről szó van, akkor ne próbálj meg érdemben hozzászólni vagy ha mégis megteszed arra próbálj meg koncentrálni, hogy amit írsz azt legalább próbáld meg HELYESEN leírni, mert engem meg az ilyen emberek idegesítenek, akik abszolút dilettánsként egy témához primitíven szólnak hozzá.

   • MiTeremtettukIstent szerint:

    Hey Buddha! Neked nem az elfogadást kéne gyakorolnod? 😀

    Amugy meg mi van ha nem 3 (pokol, földi élet, menyország) létsík van hanem mondjuk 6? vagy még több? 🙂

  • nemesis szerint:

   öreg, miért húzod fel magad egy jópofa történeten? Pláne miért húzod fel magad azon, hogy vannak még gondolkodni vágyó emberek a világon és esetleg tovább ragozzák a fent leírtakat?? Én nem azért vagyok ideges, mert itt írtak még egyébként nagyon okos dolgokat, hanem azért mert buta vagyok és nem értem miről beszélgetnek!! Na de nem szégyen nem tudni. Nem utána járni az ismeretlennek viszont annál inkább!

 10. boribakter szerint:

  “boldogok a lelki szegények” 🙂

 11. korolesz szerint:

  ez de nagy 🙂 vicces gondolatmenet….nekem tutira nem jutott volna eszembe

 12. Spenót szerint:

  Pancser banda! Sandrát mindenki kihagyta!… 🙂

 13. Ibrahim szerint:

  Egy dologgal nem számolt senki. Az iszlám vallás szerint, és a teológiai keresztény felfogás szerint halál után az ember nem azonnal kerül a pokolba (aki nem hiszi, kérdezzen meg egy papot erről). A halott először a sír állapotába kerül. Amikor eljön a Végítélet Napja, akkor Isten feltámasztja az embereket testben. Ekkor lesz a nagy sírás rívás, és az fogaknak csikorgatása. Ekkor mennek a bűnösök a Pokolba. Ezután Isten egyes emberekkel kegyelmet gyakorol, és kiveszi őket a Pokolból. Tehát a Pokolban az emberek száma nem nőni fog, hanem csökkenni.

  • Spenót szerint:

   Te milyen hittanórára jártál?

   • Roll szerint:

    Megkérdeztem egy papot, a keresztény hit szerint Jézus második eljöveteléig, amikor az ítélet lesz, a holtak várnak és se pokolra, se a mennybe nem kerülnek (de nem is élnek).
    Na de akkor a pokol most teljesen üres (mert ügye az ördög köztünk jár)! Így ha feltételezzük, hogy az ördög gazdaságos és nem növeli a poklot míg nem jön a vendégsereg akkor a hőmérséklet állandó és ha eddig nem volt befagyva akkor most sem.
    Ha előre tervez akkor meg folyton be van fagyva még nem jön az első “busz”.

  • István Nyerges szerint:

   Miért a papok tudják?Vagy te?Vagy ki?Sok”műhó semmiért!”A vallás nevében írtották ki a legtöbb embert.Hitlerke az csak kicsike miska volt a vallási népírtáshoz képest!Ha nem így tudod olvass utánna!

 14. Gyilkosbohoc szerint:

  De éppen ez az egésznek a lényege!
  Teljesen mindegy, hogy milyen vallású vagy, a többi vallás szerint úgyis hitetlen vagy. Ezért fogsz kerülni a pokolba. Legalábbis a gondolatmenet szerint. Lehetsz te iszlám vallású, ha a keresztény isten és Szent Péter a pokolba küld 🙂
  És persze fordítva is igaz.
  Szerintem logikailag semmi kivetnivaló nincs a történetben, nem véletlenül ő kapott egyedül kitűnő érdemjegyet az egyetemen.

  • rebéka szerint:

   Nem más fog téged megítélni. nem a többi vallás vagy egy egy vallás fényében fogsz kárhozni/ üdvözülni. (Ez csak a földön létezik, töredékes tudású és múlandó.hisz emberekből épül fel.) Hanem csak a tetteid alapján.Nem számít h ki mit gondol hanem h mit teszel/tettél másokkal. És ezt nem fogja senki ezen a földön elbírálni,mert nincs rá hatalma. lehet h megítél, de az csak kicsinyességéről árulkodik.

 15. DaniDT szerint:

  Azért, nem minden vallás tekinti a más vallásúakat hitetlennek. Csupán a monoteista vallások olyan szűk látókörűek, hogy nem tűrnek meg más vallást.

 16. tole szerint:

  hogy itt meny ifilózófus vanb ?! 🙂 Ahehelyett hogy a humort vennék észre az egészben lélkek súlyok meg más hülyeségeken filóznak 🙂 21 gramm meg más hülyeségek. Mert még él az emebr nem mondják rá hogy lélek ?! Jobban belegondol az emeber akár vallásilag is, halál után se pokol sem lélek. ez ellenére az egész szórakoztató és ez a lényeg meg a logika az egészben ami a sexre öszppntosul 🙂 Az emebrt megmosolyogtatja és kit érdekelenek a vallási nézetek ?! 🙂

  • Yass_27 szerint:

   Bármilyen hihetetlen, a vita is igen szórakoztató, amennyiben a vitapartnerek vitaképesek.
   (ellenkező esetben nem vitáról, hanem veszekedésről beszélünk, ami a legkevésbé sem az 😀 )

 17. ColT szerint:

  Nagyon régi, nagyon szakállas, de nagyon nagy 😀

  Valahol olvastam egy levezetést, hogy végtelen=-2 , de nem találom, az volt még ehhez fogható 😀

 18. István szerint:

  Nagyon tetszett a gondolatmenet. 🙂
  De az eszmefuttatás újabb kérdéseket pendítettek meg a kobakomban.
  Pl. Tágul e a pokol? Hogy jutunk a pokolba, úgy mint a mennyekbe, mert akkor honnan tudjuk hol vagyunk, ha megérkeztünk? Az ateisták hova kerülnek? Egy afrikai éhező gyermeknek, akinek a fél lábát levitte egy taposóakna, annak a földi élet maga a pokol és talán a pokol számára már mennyország lenne. Lehet már a pokolban vagyunk?

 19. instant_human szerint:

  Ez egy vicces anekdota, mint a lány nyálában talált ondó története is. 🙂
  http://amindenit.blog.hu/2012/01/07/endoterm_vagy_exoterm_a_pokol

 20. SirValesz szerint:

  Szerintem tul sokan foglalkoznak a lélek sulyanak kérdésével és tul kevesen azzal, hogy ez a srac mekkora penge elme. Na az ilyeneket hivom én meg szivesen magam mellé sörözni.

 21. Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke Szingli szerint:

  Sztem azért kapott jelest, mert levarrta a csajt, a tanár meg riszpekt 😀

 22. troop szerint:

  Azért a “Pokolian hideg” elég érdekes kijelentés! Amúgy elsőre ördögien jó logika, és mennyeien szórakoztató, még egy laikus számára is!

 23. Kelvin szerint:

  A végén is van egy kis gubanc: ha befagy a pokol, az mért jelentené hogy a térfogata nem tágul? Csak a tartalom lesz szilárd halmazálapotú, vagyis ha rázkódik a pokol, akkor zörög. 😀 A tovább táguló pokol határa és a tartalom között pedig vákuum keletkezik, ami pedig azokat a lelkeket is beszippantja, akik a mennybe jutnek, mert történetesen bebiztosították magukat a többszörös tudathasadással, és minden személyiségük másik vallásban hisz.
  Engem nem a szilárd halmazállapot elérése izgat, hanem az, hogy mi lesz 0°K-nál, ill. azon túl.
  Lehet, hogy megtaláltuk a fekete lyuk keletkezésének spirituális magyarázatát?!

  • Geza Balage szerint:

   Szia,
   Egyreszt a K mint mertekegyseg ele nem kell a karika, mert az nem fok. Ez a neve, hogy Kelvin. Mint neked.
   Masreszt negativ Kelvin homerseklet nincs, definicioszeruen. Ha gyakorlatban lehetne csinalni (de mai tudasunk szerint nem lehet), akkor nem is lehetne Kelvinben merni.

   • Kelvin szerint:

    Helyesbítenélek! A tudomány mai állása szerint negatív Kelvin hőmérséklet nincsen, de mi a valóság? Éppen ezért izgalmas. Nem is olyan régen még azt gondoltuk, jogy a fény halad a leggyorsabban. Ma már ez is megdőlt.

   • Yass_27 szerint:

    Kelvin, a 0 Kelvin az abszolute nulla fok. Az alá egy test sem hűlhet, mert amennyi hőt kisugároz, a háttérsugárzás pótolja.

 24. Jómagam szerint:

  Mostmár csak az a kérdés, ki az az állat aki ilyen (teologiai?) kérdést tesz fel, egy záróvizsgán KÉMIA szakon? 🙂

 25. én szerint:

  a ‘county’ az megye és nem grófság, bazdmeg.

 26. onid szerint:

  Szerintem a tanárt Sandrának hívják…….

 27. Hermann János szerint:

  Bérstop,oda is begyűrűző energiaválság, kifizetetlen számlák. Az ördög tudja!

 28. ÖRDÖG xD szerint:

  Odalent Pokoli a meleg,a tömeg ezért szerettem volna itt egy kicsit pihenni!! De eme érdekfeszitö és találékony eszmefuttatásra tekintettel közlöm:A POKOL MÉG NEM FAGYOTT BE!! ÉS NEM ROBBANT FEL…..remélem, hiszen nem tudhatom…..hiszen én itt vagyok köztetek….De azt bizton állithatom: HELY MÉG VAN! XD

 29. Kelvin szerint:

  Akkor hőszivattyúink bezzeg jól jönnek nekik légkondinak. Fizethetnének érte!

 30. fbm. szerint:

  A lélek 21gr,akkor van térfogata is.M.

 31. Benlak szerint:

  A biblia nem beszél se arról, hogy a pokol meleg se arról, hogy hideg volna. A lelkek egy olyan helyre kerülnek, ahol csakis egy dolgot éreznek, hogy az élő Istentől távol vannak. Ez persze csak Jézus visszajövetele és ítélete után következik be, amikor ugyanis mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy mind az amit a biblia tanított igaz. Tehát jelenleg még senki sincs a “pokolban”, még az ördög sem. Sőt ő soha nem is lesz,mert őt Isten elfogja pusztítani. Belevetteti a tüzes tóba. Valószínűleg innen jött a tévhit hogy a pokol tüzes de nem mert ott csak a sátán lesz kivégezve de arról szó sincs, hogy bárki oda kerülne. Egyébként a sátán jelenleg fizikai valójában még itt a földön sincs. A biblia azt írja, hogy majd csak az antikrisztusi uralom előtt vettetik le a földre és minden hatalmát az antikrisztusnak adja.(na az elég durva lesz)Sőt a sátánnak még bejárása van a menybe is,egyenlőre. Összegezve: a pokol nem is létezik mert se az ördög nincs ott sem a bűnös lelkek, hanem csak az ítélet után nyitja meg kapuit de akkor sem egy tüzes kínzókamra formájában, és ráadásul a sátán nélkül. És a vallásoktól független értelemben vett hívők(mert meggyőződésem.hogy nem a földi egyházak üdvözítenek minket hanem a hitünk és a lelkiismeretünk)haláluk után nem kerülnek a menybe hanem ők is kivárják az ítélet napját amikor feltámadnak és ugyanúgy odaállnak Jézus elé,és mindenki számára nyilvánvalóvá lesznek az ő bűneik is. Olvassátok el a jelenések könyvét, ez az utolsó könyv a bibliában. Elég nehéz az értelmezése és egy kis háttértudás is kell hozzá(főleg az ószövetségi próféták könyvének ismerete)de nagyon érdekes sőt a napjainkra levetíthető problémák vannak benne elrejtve.
  A dolgokat itt elég tömören írtam le ezért sok mindent kihagytam és lehet, hogy sokaknak érthetetlen is lesz,ezért tessék utána járni!

  • Holy szerint:

   Érdekes hogy a Bibliával jössz,illetve azzal hogy érdemes utána járni a dolgoknak mielőtt kommentál az ember ( amiben teljesen egyet is értek veled 🙂 ). Mégis olyan alapvető vallási hazugságokat veszel alapul, amik hírből nincsenek a Bibliában, mint pl a hallhatatlan lélek.. “..és lehelte az emberbe az életnek leheletét, és így lett az EMBER élő lélekké..”( aminek a súlya esetemben 85 kg, és nem 21g 😀 ),”.. amelyik lélek vétkezik annak kell meghalnia..”. Igazából szívesen beszélgetnék erről veled, mondjuk ez nem a legalkalmasabb hely erre 🙂 Ha Te is vevő vagy egy kis beszélgetésre a témában én benne vagyok. Rég foglalkoztam már bibliai témákkal, de mindig is érdekesnek tartottam, Azért nem tartozom semmilyen valláshoz, mert mindegyik össze hord hetet-havat, és csak félrevezetik az embert. Szóval ha hajlandó vagy kis eszme cserére jelezd 🙂

  • ferenc szerint:

   Ferenc
   Honnan veszed,hogy a pokol nem létezik?
   Amikor azt írja a Zsoltárok,hogy a pokol ki szélesíti az ő torkát mert annyian jutnak oda.A gyehenna tűz tava, a sátánnak és az ő angyalainak készült kezdettől fogva.A vég itélet napján a nagy fehér trón át fogja küldeni a pokolból a feltámadott testben lévő embert a tűz tavába a bukott angyalok közzé.
   A pokol angyala neve Abaddon.

 32. Sandra szerint:

  Nem is feküdtem le azzal a köcsöggel!

 33. Bully szerint:

  az haggyán h lélek térfogata, de pokol, menyország?! inkább itt a gubanc… ;D

  • joke szerint:

   ez a baj sok emberrel hogy hitetlen .és ha van? kockáztatsz?megteheted,szabad az akaratod.de ha ott lesz az ember onnan már nincs vissza út,és örök a kin és a jutalom is.

 34. Lucifer szerint:

  Mit kínlódotok itt ilyen marhaságokon?

  ÚGYIS MINDENKIT ÉN SZERZEK MEG A VÉGÉN! PUCCSOT FOGUNK VÉGREHAJTANI!

 35. engee szerint:

  Néhány forrás:

  http://dis.4chan.org/read/lounge/1192733784

  http://blog.lib.umn.edu/koem0006/home/012239.html

  http://www.blakjak.demon.co.uk/gez_ihee.htm

  De most akkor NUI Maynooth, McGill University vagy University of Washington?
  És Sandra, Teresa vagy Ms. Celine LeBlanc?

 36. Sandra szerint:

  mondom, hogy én nem is kavartam azzal a köcsöggel, a Lucikámat szeretem!

 37. Erika Hegyi szerint:

  😀 ez nekem nagyon tetszett így végig olvasva a kommentekkel 😀
  Aztán Sandra kommentje nevettetett meg igazán!!! 😀 😀 😀

 38. […] Szimpatikus.hu Közösség, a “Miért fagyott be a pokol?” című bejegyzésre szeretném felhívni a figyelmeteket. Várom a hozzászólásokat, […]

 39. DcNdrew szerint:

  A szenvedés egyik legkomolyabb formája a tűz. Ezért találták ki, hogy a pokol forró. Valójában arról van szó, hogy a lélek – ha hiszünk az ilyesmiben – a test halála után Istentől elszakítva (ha nem hívő) a semmibe (pokolra) kerül, ahol magára marad és az örökkévalóságig szenved.

  • orokseg szerint:

   Azoknak akik kételkednek, ajánlom, hogy tekintsék meg a következőt:
   https://orokseg.wordpress.com/2011/12/01/igazabol-mennyorszag/

  • Yass_27 szerint:

   Isten egy szadista… én, a mezei egyszerű halandó, honnan tudjam, hogy a kereszténység az igaz vallás, vagy valami más, vagy egyáltalán van-é Isten? És emiatt örökre a pokolra küld, ha mégis van… -.-
   Amúgy sok évi ateizmus után hiszek a filozófiai Isten létezésében.
   ( Isten az a tökéletes lény, akiben nincs hiátus (hiány) )
   Számára mi annyi lehetünk, mint számunkra a vehérvérsejtjeink…
   vagy épp a rákos sejtjeink XD

   • joke szerint:

    azt hiszel amit akarsz .te döntesz.azt is megadja neked hogy szabadon dönts.a szivbe irja bele az ö szavait és ha elkezd dolgozni akkor vagy belátja az ember hogy csak is egy Isten van Názáreti Jézus személyében vagy marad a saját elképzelt filozófiájánál .

 40. Balkalolka szerint:

  A vallás azoknak a játszótere akik nem hagyják magukat befolyásolni a valósággal. Ami pedig az egyházakat illeti, szerintem értelmes, gondolkodó ember nem áll szóba olyanokkal akik képzelt barátokra hivatkozva vindikálnak maguknak előjogokat. Amúgy kedves példa ez a poklozás, de amikor a lélektéma előkerült Móricz Zsigmond csodálatos alkotásának, az Úri Murinak antihősnője jutott eszembe, nevezetes mondásával, mikor kérdésre felelve kijelenti hogy “nekem nincs lelkem”. Mert vagyona sincs mindenkinek. A lélek pedig finomabb kincs.

 41. Slami szerint:

  “Ebből az is következik, hogy már csak a mennyekbe juthatunk, ami egyrészt Isten létezését bizonyítja” Ez a mondat egy nagy hülyeség. A pokol létezése önmagában bizonyítaná Isten létezését. Ha már a pokol elvi működését boncolgatja valaki akkor elég érdekes dolog lenne Isten létezését elutasítani. Ugyanezen a gondolatmeneten haladva egy sátánista is kell, hogy higgyen Istenben. Csak éppen ő a másik oldalon áll.
  Másrészt az is hibás, hogy mindenki a pokolra jut amiatt mert nem hinni egy vallásban oda vezet. Minden vallásnak megvan a maga rosszaknak és jóknak fenntartott helye. Két vallásbeli pokol nem összeegyeztethető. Ilyen alapon minden vallás Istene egy és ugyanaz.
  Elég pár percre bele gondolni és látszik, hogy az egész szöveg úgy ahogy van még csak feltételezés szintjén is logikátlan. Tudom poénnak szánta. De ha már hülyeség mellett való érvelésből csinál ilyet akkor legalább használjon logikát.

 42. Anduril szerint:

  Tehát ha a pokol 1.) befagyott 2.) felrobbant, hogyan hat szerintetek ez az odáig vezető útra, amely mint tudjuk, jószándékkal van kikövezve? Mert ha a pokol megsemmisült, akkor az odavezető út is valószínűleg enyészetté vált, legyen annak kőzetfajtája bazalt, vagy éppen jószándék :A kérdés már csak az, hogy mekkor hőnek kellett termelődnie a pokol pusztulásakor, hogy az odavezető út kövei megsemmisüljenek, illetve ha a tanulmány alapján feltételezzük, hogy a pokol befagyott, akkor egész pontosan a fagyáspont alatt mennyivel repedtek szét volna ezek a kövek? 😛

 43. Szabados Gábor szerint:

  Én, aki hiszek a lélekvándorlásban,mert megtapasztaltam:De ekkorora hülyeséget,mint ez , még nem hallottam ember szájából!Ez,egy baromság!!

  • Yass_27 szerint:

   Az eddigi összes életedben nem hallottál ekkora baromságot, vagy csak a mostaniban?
   És ha az eddigi összes életedben nem hallottál ekkora baromságot, akkor felmerül, hogy előző életeidben esetleg növény, vagy más olyan életforma voltál, amelynek nincs hallószerve, vagy esetleg süket voltál?
   Továbbá azt írod, ember szájából nem hallottál ekkora baromságot… és valami más szájából igen?

 44. Yass_27 szerint:

  Én a fenti dolgozathoz annyit fűznék hozzá, hogy a tanár kérdése termodinamikai természetű volt és abszurd. A diák ennek megfelelően állított fel abszurd axómiákat, és ezekből vont le logikus következtetéseket.Az egyetlen bakija a keresztény vallás felületes ismerete, mert valóban, az Ítélet Napján ítéltetik meg az ember.
  Szerintem nagyon jó dolgozat 😀
  (továbbá dícséretes, hogy vannak még emberek, akik az agyukat gondolkodásra is használják… értem ez alatt, hogy elvonatkoztatva a valóságtól, abszurd axómiákra hipotézist építeni csak gondolkodó ember, vagy őrült képes 😀 )

 45. Laller szerint:

  Egy ilyen kis vicces sztori kihozza az emberekből az ostoba faszt.bocsi,komolyan tényleg nagyon finoman közelítem meg a dolgot,de ti bálványimádók mi a jó büdös falloszról beszéltek itt?!?!?! hagyjátok már azt a nyomorult 21 grammot szabadon anélkül hogy mindenféle ócska istenséghez kötöznétek,mint ebet a karóhoz,szinte érezni hogy megfullad a lélek ebben a nagy okosság áradatban.szemellenzős társaság,kellemes húsvéti ünnepeket,ha már itt tartunk 😀

  ui.:nagy nagy tisztelet a kivételnek,a gondolkodó kisebbségre értem,nem pedig a füstösre 😉

 46. hiru szerint:

  Rosszul fogta meg mindenki a dolgot. Nem a lélek súlya tömege meg ezek számítanak, hanem Sandra! Ez a nő valószínűleg rokonságban állhatott Cassandrával, aki mint tudjuk jósnő volt kissé korábban, de jóslataiban senki nem hitt. Ez a nő, mármint Sandra megmondta, hogy hamarabb fagy be a pokol. Megtörtént :O Görög mitológia visszaköszön…. para

 47. Heimdall szerint:

  Te jóóó ég, ennyire agymosott a mai társadalom? Vallási ide-oda tartozásokat félretéve. Komolyan eleinte még csak jót mosolyogtam a lélek 21 grammján, amit oly’ sokan emlegettek, de a végére rájöttem, hogy ezt komolyan is gondolják. Tegyük fel, hogy tényleg 21g az a 21g, és nem csak ennyit akarnak nekünk bemesélni, az senkinek eszébe sem jut, hogy a halállal leállnak a szervezetünkben a szervek működései, és mondjuk azok enzimeinek a termelődésének a hiánya okozza ezt az elenyésző tömeget?! Kicsit gondolkozzunk mielőtt elhisszük a Blikk és hasonló felbecsülhetetlen színvonalú újságok cikkeit, és tudományos vonatkozásait!

 48. Antivakarinakimegvakarin szerint:

  Súlyos problémák vannak itten kére,szépen. 1. Nem minden vallás mondja azt a másikról, hogy ha azt követed akkor pokolba kerülsz. 2. Ha még a vallás ilyet is mond, akkor azok a hívők akiknek megfelelő a megértésük Istenről és a vallásokról, akkor ők nem fognak ilyet mondani. 🙂 Pl. Vallásközi Párbeszéd ezért van, van honlapjuk is, meg lehet tekinteni akit érdekel. Google mindenkinek a barátja ez ügybe. 3. Vannak olyan írások, amik beszélnek arról, hogy ki hova és miért kerül a halála után, részletes leírások. Könyveket nem mondok, mivel aki tényleg kíváncsi és érdekli az utánna tud nézni. 🙂 4. A lélek a hajszál keresztmetszetének tízezred része. Szóval ha van mérete, márpedig ezekszerint van, akkor elivekben súlya is kell legyen. Nem reszortom megyőzni senkit semmiről, ezért mondom, hogy akit érdekil ezek a témák, azok nézzenek bátran utánnuk.

 49. Jenci szerint:

  Tételezzük fel, hogy tényleg létezik lélek, eltávozhat, és valóban 21 gramm. Ebben az esetben hatnia kell rá a gravitációnak, vagyis a megfelelő eszközökkel befogható, és tárolható a lélek. A befogható, akkor mozgatható, irányítható, elengedhető is. Mivel láthatatlan, így joggal feltételezem, hogy anyagi halmazállapottal nem rendelkezik, vagyis összekeverhetők. Ha 1/10000 hajszálnyi, akkor egymás mellé rendezhetők. Másik megközelítésből, ha van súlya, és ennyire kis kiterjedése, akkor az anyagsűrűsége nagyon nagy, vagyis kell, hogy valamilyen nyomot hagyjon a testen távozáskor. Jó kérdés, hogy vajon a lélek a testen/testben hol helyezkedik el? Mivel elég sok emberi testrész, és szerv nélkül is élhetünk, így a lehetséges helyek száma csökken. A szervátültetések túlnyomó esetében a donor már elhunyt, így az agy kivételével mindent kizárható. Már csak azt kell megvizsgálni, hogy az agy mely részének megléte feltétlenül szükséges, az életben maradáshoz. Logikailag így megtalálható a lélek fizikai megvalósulása.
  És ez csak egy feltételezés.
  Egy szó, mint száz, bele lehet magyarázni a témába sok mindent, de a lelket akkor sem lehet megtalálni.

  • Vimp szerint:

   “Tételezzük fel, hogy tényleg létezik lélek, eltávozhat, és valóban 21 gramm. Ebben az esetben hatnia kell rá a gravitációnak, vagyis a megfelelő eszközökkel befogható, és tárolható a lélek.”

   ?? már, hogy hatna rá a gravitáció ? A gravitáció a mi dimenziónkban és téridőnkben hat. Jelenleg a részecskefizika még mindig azon dolgozik, hogy megfejtse kvantum szinten a dimezionalitást..
   Ha meghal valaki, annak a lelke nem a mi dimenziónkban van, tehát az állításod, nem helyes. mivel a gravitáció törvényei nem tudjuk még, hogyan hatnak a mi dimenziónkon kívül.
   Fejtegetés szintjén lehet csak beszélni bármiről, állítani, kijelenteni a mi dimenziónkon kívül bármit, hibás végeredményt hoz.
   Megoldásokat keresni lehet és kell is…de, több itt nem jöhet szóba.
   Erre szintre pedig ez 1 nagyon jó kis film:
   Morgan Freeman: A féreglyukon át – van e élet a halál után?

  • Szilánk szerint:

   Mi is a pokol? Büntetés végrehajtási intézmény avagy börtön 🙂 De ugye aha nem tévedek a bűnbak arra való hogy a bűneinket rápakolva a pusztába eresszük. a büntetés a bűnökért jár. Krisztus is a bűneinket magára vette. Tehát akkor mindenki bűntelen? És akkor a pokol üres. 🙂

 50. tuki szerint:

  srácok! most beszéltem Luciferrel
  mindenkit szeretettel vár! 😉

 51. Az nem lehet kérdés, hogy van -e lélek, hiszen, pszichéje mindenkinek van, annak pedig a jelentése lélek! Pszichológia, azaz lélektan. Ha nem lélekként emlegetjük, hanem pszichéként, akkor sokkal gyakorlatiasabban tudjuk megválaszolni, hogy mi is a lélek, A lélek megnevezés esetén kissé okkultnak tűnhet a kérdés, de a pszichológia sem egy kiforrott tudomány, tehát 100%-os válaszokat azon keresztül sem kaphatunk. De ha biológiailag közelítjük meg a pszichikai (lelki) folyamatokat, akkor már derenghet egy válasz arról, hogy mi a lélek (psziché), minek következményeként jön létre, és hova tűnik a halálunkkor! A lelki (pszichikai) folyamatainkat a minket ért külső hatások alakítják. Például ha szerelmesek vagyunk, és elhagynak minket, legtöbb esetben szomorúak vagyunk, és olykor hangulatzavar (depresszióként emlegetik) léphet fel. Az érzelmeinket pedig a szerveink által termelt hormonok stb alakítják. Tehát az érzelmi változásaink a szervezetünk fiziológiai változásainak következtében jön létre. Így válik értelmezhetővé és párhuzamba hozhatóvá a lélek (psziché) a biológiai létünkkel. Amikor az ember meghal, ezek a fiziológiai működések leállnak, minthogy a szerveink is leállnak. Tehát a lélek (psziché) megszűnése a halál beálltával ebben a kontextusban úgy értelmezhető, mint bármelyik belső szervünk működési folyamatának leállása.
  Remélem, érthetően fejeztem ki magam:)

 52. Troppaer Hümer szerint:

  Nem akarok ünneprontó lenni, de amit a történet írója felhasznál az NEM a Boyle (magyar középiskolásoknak: Boyle-Mariotte) törvény, hanem az egyetemes gáztörvény, vagyis pV=RT. Ugyanis a Boyle törvény (pV=const) állandó hőmérsékletű állapotváltozásra vonatkozik, amikor a rendszer által felvett/leadott hőmennyiség éppen megegyezik a gáz tágulásával vagy összenyomásával végzett munkával, ez pedig, mint tudjuk, Sandra miatt nem állhat fent. A másik apróság, hogy mindkét gáztörvény állandó anyagmennyiségekre vonatkozik, vagyis a pokolra nem értelmezhető, mivel abban a lelkek száma monoton nő. Úgyhogy ha én lettem volna a tanár, akkor miután elkértem volna Sandra telefonszámát, kirúgtam volna a fickót.

 53. JohnnyBGood szerint:

  Szerintem ez Überpoénos válasz egy eredendően agyament kérdésre :))) Elképzelve a többi idióta magyarázatot, erre én is Csillagos 5-öst adtam volna:)

 54. Aderill szerint:

  Gellainé szerint: “Az nem lehet kérdés, hogy van -e lélek” ??? Max egyes emberek (tudatlan és hiszékeny) képzeletében. Másfelől a Pszihológia NEM ! lélektan, hanem az emberi gondolkodással és viselkedéssel foglalkozó tudomány !! A hozzászólás alapján nem véletlen, hogy nem ismerte a fogalom jelentését!
  Miért van , az hogy emberek nem képesek gondolkodni ? Valahol valamikor hallott valamit azt “elfogadta” mert úgy gondolta, hogy hiteles, berögzült, és ettől semmi okból nem hajlandó eltérni, még akkor sem, ha az hülyeség. Az ilyen ember a lehető legbutább, hiszen azt a részét nem használja a szervei közül ami az embert emberré tette.
  A cikkben leírt történet egyszerűen vicces, már a gondolkodása miatt megérdemelte az 5 öst a diák.

  • Kedves Aderill!
   “Másfelől a Pszihológia NEM ! lélektan,”- ezt a megnyilvánulását és az egész hsz-ét továbbítom majd pszichológia professzoromnak, aki valószínűleg el fogja ismerni az ön szakmai tudását!
   Minden pszichológiával foglalkozó tantárgy esetén az első, hogy letisztázzuk, mit is jelent a szó! Pszicho- logia.: Lélek- tudomány.
   Persze minden vélemény számít, még az öné is:)

   • idestova szerint:

    Maga a “pszichológia” szó – az (ó)görög ψυχή |pszükhé| „lélek” (de nem a lélek szó mai jelentésében), valamint a λογία |logía| „tudomány (pontosabban valaminek a tanulmányozása) a _gondolkodással_ és _viselkedéssel_ foglalkozó tudomány
    A professzort üdvözlöm, részvétem.

  • János szerint:

   “Miért van , az hogy emberek nem képesek gondolkodni ? Valahol valamikor hallott valamit azt “elfogadta” mert úgy gondolta, hogy hiteles, berögzült, és ettől semmi okból nem hajlandó eltérni, még akkor sem, ha az hülyeség. Az ilyen ember a lehető legbutább, hiszen azt a részét nem használja a szervei közül ami az embert emberré tette.”

   Ezek a sorok nagyon tetszettek , nagyon elmések .

   • Szilánk szerint:

    Igazából én ott kezdeném hogy definiálnám a fogalmakat ” pokol” “lélek” stb. mert enélkül csak csevegünk de számomra az is érdekes ez által mások véleményét olvaashatom mégha más és más megközelítésekböl is nézzük a dolgokat. Az eredeti szerző elmés és az írás igen csak vidám 🙂

 55. Győrffy László szerint:

  A pszichológia az a “tudomány”, ami annyira szubjektív, amennyire csak lehet. Személy szerint én a pszichológusokon röhögök, egyben bosszant is, hogy emberek ebből élnek, ahelyett, hogy kosarat fonnának, vagy egyéb módon tennék hasznossá magukat.

  • idestova szerint:

   Nem minden GDP-termelésre közvetlenül alkalmatlan ember haszontalan azért valljuk be. Vannak a létezésükkel, munkájukkal, teljesítményükkel, szavaikkal és tetteikkel a GDP-termelők teljesítményét pozitívan befolyásolók is. Na jó, a pszichológusok a sor végén állnak a hetérákkal, ajtónállókkal, műsorvezetőkkel, politikusokkal és modellekkel együtt, de még épp beférnek (a liberális szemlélet szerint, bár léghajóból süllyedéskor elsőként repülnének mind…).

 56. Fernc Dobo szerint:

  A lélekhez nem tudok hozzá szólni,de a pokol tornácának állapota állítólag azért romlott tragikusan,mert jó szándékkal van kikövezve,és ez mostanában hiánycikk!

  • János szerint:

   A jó szándék relatív elbírálást érdemel , én a szüleimtől sokszor hallgattam csak jót akarnak , majd még megköszönöm . Relatíve sok cselekedetüket jó szándékkal indították , csak mire a végére értek valami más lett belőle ha ha

 57. idestova szerint:

  Ez is választ ad a kérdésre:
  “A lélek súlya, avagy az ostobaság tömege” http://www.termeszetvilaga.hu/tv2001/tv0104/scheuring.html
  (A cikket egy szinte még gyermek tudós írta, több ésszel, mint itt némelyik hozzászóló.)

  A Snopes tíz éve már feldolgozta ezt a kérdést: “Soul Man” címmel:
  http://www.snopes.com/religion/soulweight.asp

  Aki nem tud angolul, annak íme egyszerű átiratban magyarul (szintén női magazin, de jelen esetben legalább értelmes az írója): http://touch.femina.hu/terasz/legnagyobb_tevhitek_tortenelem

  Kacagtató az összes cikk alatti legtöbb hsz, köszönöm a vidám perceket!

  • Szilánk szerint:

   Jó ostobának lenni 🙂 mert aki nem az az egyértelmű hogy fölé rendelt az ostobának . Nekem ez a mintázat olyan mint a komplex kisebség vagy mi 🙂

 58. wtf szerint:

  21 gramm teória “hívői” ne feledjék, hogy az utolsó kilégzett levegő súly is kb ennyi lehet… (bár hiszek a lélekben, de szerintem se súlya se térfogata)

 59. Casu szerint:

  Hát mindenesetre gratt a vizsgájához a srácnak 😀

 60. Feri szerint:

  nekem 1 gramm is elég lenne….

 61. KENCSI szerint:

  És mi van a lélekvándorlással? Mert amíg vándorol, addig sehová nem jut, de meddig vándorol?

 62. Nyuszika szerint:

  “A világegyetem két leggyakoribb eleme a hidrogén és az emberi hülyeség! Bár az elsőn még gondolkodok! ” /Albert Einstein/

 63. Frank Riberi szerint:

  zseniaalis az egeesz,ami itt folyik!!! :-)))

 64. Ella Mesterhazy szerint:

  a hozzászólások
  mindig fontosabbak a fő témánál…

 65. 24 szerint:

  szerintem meg 21,22,23 …

 66. XY szerint:

  Ezt a poént már ellőtték minimum egyszer… Oklahoma, 1997. Találjatok ki valami újat is!

  • Kedves ifjú kiváncsiak!
   Az emberi és az állati agyról,-a tudatról,-a memóriáról,-az elméről és az egész komplex embert vezérlő lélekről mindent megtuhattok egy KÖNYV-ből. Ez pedig a -Védák, -Upanishádok, -Taó, -Biblia, -Korán következő láncszeme a LÉT-TUDAT.
   A LÉT-TUDAT első kiadása 1995-ben jelent meg. Második kiadását 1998-ban , összesen 360 példány erejéig szétküldtem a Földön a Magyar közözégi Házak címére , tértivevényesen. Azért, hogy a magyarság legyen abszolút első a tudásban, mivel 1902-óta ez a Teremtő Választott Népe most. A Gallok, Germánok, Zsidók fénykora már elmúlt. A mi időnk múltán utánunk is lesz majd következő Választott nép, mégpedig egy most még természeti körülmények között élő szibériai nép. Azért ők, mert közben lesz egy kozmikus masszivumok becsapódásától terhes földfelszíni újraéledés. Az ő tudásuk lesz a továbbélés feltétele.
   A LÉT-TUDAT harmadik kiadása 2010 tavaszán készült el. Ez a KÖNYV már magyar-angol kétnyelvű kiadás, ezáltal a tökéletes nyelvhasználatban is hatalmas segítség. Még van belőle 2600 db.
   A tudomány és a vallások közötti szakadékot kitöltő IGAZ VALÓSÁG.
   Eltüntet minden misztikumot. Az emberi teljes anyag-energia térszerkezetet a lélek anyag-energia szerkezetével és annak újra és újra visszatérésével újabb fogamzásba belépésével megérthetitek.
   Nincs örök élet. Mindenki mérlegre kerül amint leélte az 5145. életét.
   Aki nem lett ezalatt elegendően nagy intelligencia, az megy Nirvánába.
   Aki megüti a mértéket, az a kevés lesz “bébi” a teremtői létformában.

   Az alapvallások az előző (52000 évvel ezelőtti) katasztrófa után megmaradt emberek által továbbadott szájhagyomány, amit a Teremtő prófétái , az általuk felfogható közlésekkel kiegészítettek.

   A LÉT-TUDAT anyag-energia szinten megérteti veletek az Univerzumot.
   Legyetek jók, ha tudtok!
   2013,12,03. Budapest. Sztelek Gábor Pál
   Honlapunk: http://www.korpuszkuláris-energia.hu

 67. vadmacs1992 szerint:

  Ez nagyon jó!!!És milyen szelet vetett vele nem semmi …:D

 68. Attis a hun szerint:

  21-23 gramm…
  Koztudottan a halal bealltakor minden izom elernyed es elenged mindent.
  Szoval a felesegem altal elmondottakbol, amit en elalvaskor muvelek a kovetkezoket szamoltam ki.
  A kisohajtott utolso lelegzet, egy bofoges es nehany fing tokeletesen megfelel a 21-23 grammnak.
  Akkor megallapithatjuk, hogy a lelkunk elhasznalt levego es belgaz.
  Nos, akkor a letezo pokol ezzel csak nyer amikor megerkezunk, hiszen elegetnek minket az elso pillanatban.
  Tehat hot termel es hot ad le.
  Sandra-rol nincs foto, vagy video?
  :》

 69. Raden007 szerint:

  Üdv Mindenki!
  Abban a bizonyos vallásban amiben a pokol mint olyan létezik lenne egy kis ellentmondás részemről.
  Márpedig ez:
  – Istem megtermté a földet és az embert majd az embernek adá meg egyedül a világok közül szabad akaratot. /Nem tudom pontosan hol de erre a szövegre biztosan emlékszem, hogy olvastam valmilyen “szakkönyvben”/.
  Namárpedig ha szabad akarattal rendelkezün akkor miért lenne akár menny vany akár pokol?
  Valamint egy gondolat ébresztő kérdés:
  Ha isten a saját képére teremtette meg az embert akkor nem lehet az, hogy mindeggyőnkben ott van tehát minden ember egy kicsit Isten?

  • Sörös Péter szerint:

   Szerintem nem létezik lélek.De ha létezik is az a testtel együtt hal meg.Megszűnik létezni,redőny le,se kép se hang.Valamikor réges rég….Leszállt egy idegen civilizáció a földre,akiket természetszerűen isteneknek nézett az akkori ember.Repültek és teknikai tudásuk révén,olyasmikre voltak képesek,amiről az akkoriak álmodni sem mertek volna….Ezek az idegenek hozták létre fajunkat még régebben és vissza tértek megnézni mi történt azóta.Az élő szervezet amolyan terminátor féle szerintem.Létre hoztak bennünket,csak nem fémvázon,hanem csontok tartanak minket.Szoftverek-hardverek révén működünk mint a számítógép.Az agy a proci,a gerincvelő a ram.A szem a videokártya…Van hűtésünk és állandó hőmérséklet fenntartásunk túlmelegedés ellen.Satöbbi….Bevagyunk programozva a gének révén.A számítógépnél számításokban sokkal lassabbak vagyunk viszont van intelligenciánk,saját gondolatunk.Úgy vagyunk programozva,hogy egy átlag idő elteltével”meghaljunk”.Kaphattunk volna örökélet programot is hiszen a test állandóan képes újítani önmagát,de még is öregszünk.Talán a tudás a fejlődés gyosabb,ha úgy adjuk át a génjeinkben utódainknak.Vagy egyszerűen nem akarják hogy egy idő elteltével “öntudatra” ébredjünk,ezért “biztonsági okokból” bizonyos idő után meg kell “halnunk”,mielőt ráébredünk az “élet” valódi okára…na szóval számítógépek vagyunk,és ha a számítógépet kihúzom a konnektorból,az nem is fogja tudni hogy egyáltalán létezett……Persze vissza dughatom,de az más.Mi ha meghalunk,úgy is maradunk.Örökre…
   Ez a véleményem.
   Lehet röhögni.

 70. Imre Zsolt szerint:

  Link: Avatara – Ami a bibliából kimaradt

 71. bb szerint:

  Honnan tudják h halála után 21 grammal könnyebb lesz a test ?tán lemertek előtte míg elt?tudta előre h meg fog halni és eszébe jutott h Hoppa akkor lemerem magam vagy mi?

 72. Gyerekek! Mit tudtok ti erről…. A pokol az, amikor az anyósom fél órával előbb teszi tiszteletét nálunk, még mielőtt én melóból hazaérnék. És neki van tömege ami némileg csökken az agitációval egyenes arányban, de ezt pótolja a hűtőmből, tehát nem mérhető az az energia, amit az ocsmányolásomba fektet. A fekete lyuk pedig a szomszéd Kata lába között van, mert tapasztalataim alapján ha kicsit közelebb kerülök hozzá, akkor magához ránt! És a spagettizálódás itt csak elmélet, mert a tapasztalat szerint inkább általam sem értett méretnövekedés tapasztalható, de hát nem vagyok egy fizikus! Át kellene ezeket gondolni….

 73. nyomdász szerint:

  Azt mondják a szem a lélek tükre. Szerintem a lélek véges és végtelen. Ha a lélek két oldala párhuzamos tükör, belenézel a két tükör közé, meglátod a végtelent.

Számít a véleményed!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s