Ghislanie Lanctot: Az egészségügyi ellátási biznisz cégfilozófiája

MdNemrég, egy különféle szakterületeket képviselő, Kanada különböző részeiről érkezett 40 üzletember és üzletasszony részvételével tartott megbeszélésen az egyik résztvevő közönyösen ejtette ki a szavakat: “mi, a nyersanyag”, általánosságban utalva az emberekre. Amint a szavak elhagyták a száját, a teremben lévők fele felhördült, amiért valaki “nyersanyagnak” nevezte őket. A társaság másik fele erre megkérdezte, hogy mi bosszantotta őket. A nő ezek után folytatta az iparvállalati filozófia részletes kifejtését, és teljesen természetesnek találta, hogy az embereket nyersanyagnak tekintse.

Az iparvállalati filozófiában a “NYERSANYAG” szó mindenre értelmezhető, amit a maximális profit érdekében ki lehet zsákmányolni. Ez magában foglalja az embereket, az egészségüket, szerveiket, vérüket, életüket, stb. Semmit sem kímélnek, nincsenek határok.

A szervkereskedelem nagyon jövedelmező iparág néhány országban. Mexikóban állítólag teljesen egészséges gyerekek szemét távolitják el, hogy eladják az USA-ban, s ebben a hatóságok hallgatólagos bünrészességet vállalnak.

Ghislaine_Lanct_tA vérkereskedelem szintén jövedelmező üzlet. A hatóságok nem haboznak engedélyezni a fertőzött vér használatát azért, hogy védjék az üzlet pénzügyi érdekeit. Mi több, ezeket az üzletembereket is védik, és velünk, a nagyközönséggel fizettetik meg a kártalanítás költségeit. Azokat a költségeket, amiket teljes mértékben a felelősöknek kellene viselniük, azoknak, akik a csalásból hasznot húztak.

A MINDENT SZABAD “IPARVÁLLALATI FILOZÓFIÁJA”

Ez a filozófia kiterjed az iskolákra, főiskolákra, egyetemekre, ahol úgy tanítják, mint egy vallást. Hősöket csinálunk azokból az emberekből, akik sikert értek el e filozófia által. A sikertörténetek mindanyiunkat izgalomba hoznak, és reményt adnak, hátha mi is olyanná válhatunk, mint ők. Jó amerikai módra, az establishment képes fenntartani az uralmát és folytatni a kizsákmányolást a profit érdekében.

Ez még a kórházakra is kiterjed. Miért látnak “szívesen” bizonyos betegségeket a kórházakban? Mert pénzt hoznak. Másokat viszont éppen visszautasítanak. Mert azok nem hoznak pénzt. Elég csak a jövedelmezőség ismérveit ráhúznunk a kórházakra, hogy meghatározhassuk, melyik betegséget kezelik, s melyiket nem. Kit kezelnek, s kit nem.

Ha már a jövedelmezőségről beszélünk, mindegy, hogy milyen területen, ez nem jelent mást, mint hogy a profitot az ügyfél szükségletei elé rangsoroljuk. Az egészségügyben ez a többség egészségének feláldozását jelenti a kiválasztott kisebbség zsebének kibélelése érdekében.

“Az állampolgárok egészsége egy ofyan áru, amelyet meg lehet venni, majd eladni.” – Francois Mitterand

ÁLLAMI MONOPÓLIUM = MAGÁN MONOPÓLIUM

A “JÓ ÜZLET” NÉHÁNY PÉLDÁJA

1. Elhízás
Mint tudjuk, az elhízás többnyire egy mögöttes érzelmi probléma eredménye. De az elhízás kifizetődő. Óriási pénzösszegeket eredményez az iparnak. Alárendeltség állapotában tartani az embereket, és éreztetni velük, hogy abnormálisak és bűnösek – nos, ez jó üzlet.

2. MeddőségMafia 02
Ez nagy részben a vizekben, a levegőben és az elfogyasztott ételekben lévő szennyezés következménye, de ez a szennyezés pénzt hoz az iparnak. Ezért nem nyúlnak hozzá. Mi több, a meddőség kaput nyit egy másik jövedelmező üzlet előtt. A lombikban történő megtermékenyítés előtt.

3. Mellrák
A rák a reménytelenség és a tehetetlenség érzésének eredménye. A hatóságok mégis mindenhol azt hirdetik, hogy minden harmadik… negyedik… kilencedik nőnek mellrákja lesz. Folyamatosan ezt vésik az elménkbe, így az ténylegesen be is fog következni. Emellett a mammográfiát is erőltetik, ami felkelti a ráktól való félelmet, és ki is váltja azt. Ami bizony jó üzlet.

4. Koleszterin
Ez nem betegség. Csak egy szám. Egy olyan szám, ami pirulákat ad el nekünk, amik megbetegítenek, ami aztán még több pirulát ad el nekünk.

5. Depresszió
Ez egy normális állapot fejlődésünkben. Egy völgy két hegy között. Depressziósnak lenni annyi, mint lefelé haladni a lejtön; leltározni, mielőtt megmászunk egy másik csúcsot. Ahhoz, hogy kimásszunk belőle, legkevésbé gyógyszerekre van szükség. A gyógyszer a völgyben tartja az embert, drog-függőségben. Bombaüzlet.

Minél inkább a rendszer érdekében áll valami, annál kevésbé áll a mi érdekünkben. Minél inkább javasolnak valamit a hatóságok, annál nagyobb veszélyben van az egészségünk.

Olyan korban élünk, amelyben szemtanúi lehetünk tudatossági szintünk átalakulásának, ami bizarr fizikai és viselkedésbeli jelenségekkel járhat. Ezek a jelenségek tudományos szempontból gyakran megmagyarazhatatlanok. De nem kell aggódni. Éld át őket. És mindenek előtt hagyd abba a pirulák és drogok szedését, amik zombikká változtatnak bennünket.

Ghislaine_Lanct_0

AZ “IPARVÁLLALATI FILOZÓFIA” KONTRA JÓZAN ÉSZ

Az iparvállalati filozófiát az iskolában tanuljuk. Ez egy gondolkodásmód, amit a hatóságok ültetnek belénk. Ez külső hatalom.

A józan észt nem az iskolában tanuljuk. Ellenkezőleg, a józan észt ott elnyomják. A józan ész a lelkiismeretünk, ami megmondja, hogy összhangban vagyunk-e magunkkal, vagy sem. Ez a mi belső hatalmunk, ami megnyilvánul. Ez velünk született.
MINÉL TOVÁBB JÁRUNK ISKOLÁBA, ANNÁL KEVESEBB A JÓZAN ESZÜNK.
IPARVÁLLALATI FILOZÓFIA                    JÓZAN-ÉSZ
Szemben áll a természettel                   Természetes                                 Szerzett                                  Velünk született                           Racionális                                  Érzékelt                             Hatóságilag belénk nevelt                  A lelkiismeretünk diktálja                Külső hatalom                              Belső hatalom
Intézményesített REND(ELLENESSÉG)      Természetes REND

Ha újra fel akarod fedezni a józan eszedet, felejtsd el az értelmedet, és hallgass a szivedre, ahogy gyermekként is tetted. Bízz önmagádban. Isteni lény vagy.

Reklámok

Számít a véleményed!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s