Egy másfajta orvos

Dr. Tóth Csaba paleo szemléletű orvos

Tóth Csaba vagyok. Orvos. Háziorvosi praxisban dolgozom. Négy nyugat-magyarországi kis faluban látok el orvosi feladatokat. E mellett paleo orvoslással foglalkozom. 2011 januárjától ellátom a Kárpát-medencei Magyar Táplálkozástudományi Egyesület elnöki tisztét.

43 éves vagyok, Vas Megyében születtem. Oroszországban, Szentpéterváron a Kirov Katonaorvosi Akadémia Repülőorvosi Szakán kezdtem orvostudományi tanulmányaimat. 1996-ban fejeztem be az egyetemet már Szegeden. Az egyetemi évek alatt több tudományos intézetben voltam alkalmazott, ill. megbízott témafelelős. Így dolgoztam vírusszerológiai laborban, biokémiai intézetben enzimkutatásokban ( biokémiai anyagok katalizátorai az enzimek) és cardiopleg ( szívátültetés során a szerv szállítására használt oldat) oldatok kifejlesztésében. Genetikai laboratóriumban is megfordultam, ahol rovarölő szerek kromoszómákra gyakorolt mutagén hatását tanulmányoztam. Az egyetem utolsó éve alatt az országban elsőként indítottam el egy drogprevenciós programot Szegeden. 1996 és 2001 között mentőorvosként, majd intenzív terápiás orvosként dolgoztam. 2001 és 2006 között a gyógyszeriparban helyezkedtem el, orvoslátogatóként majd eladási és reklám vezetőként. Erre az időszakra úgy tekintek, mint a tanmesékben a világot látni elinduló fiú megpróbáltatásaira. A gyógyításhoz való viszonyomat alapvetően meghatározta belgyógyászként és háziorvosként is. Tisztában vagyok a gyógyszerek jelentőségével pozitív és negatív értelemben is. Belgyógyászati és háziorvosi praxisom során élesen tapasztalnom kellett korlátaimat. Bizonyos betegségek halmozódása és az utóbbi időben való rendkívülii elszaporodása az okok keresésére ösztönzött. Azt is észrevettem, hogy a betegségek jelentős részét nem tudom meggyógyítani, tehát a beteg, beteg marad és én havonta, mint egy szatócsboltban írom fel a gyógyszereket. A betegek pedig nem gyógyulnak, egyre többen lesznek.

Az okok és az erkölcsi megnyugvás útjait keresve jutottam el a táplálkozástudomány problémáihoz, majd találtam rá L. Cordain és legfőképpen Szendi Gábor (neki, egyszer rendkívül sokat köszönhet majd az orvostudomány) révén paleolit táplálkozásra.

2010 nyara óta paleolit módszerekkel gyógyítom a betegeimet, aminek következtében számtalan problémára találtam megoldást. Tapasztalatom szerint a táplálkozási rendszerbetegségek nagyon jól gyógyulnak a paleolit étrendre. A gyógyszerek jelentős része kikapcsolható és inzulinos cukorbetegeim sorra teszik le inzulinjukat (már akit diabetológusa mindenféle alap és tudás nélkül nem próbál halálos fenyegetőzésekkel elijeszteni a paleolit diétától). De rendkívül jó tapasztalataim vannak más betegségeknél is.

Ezek a betegségek:

 • cukorbetegség (meg lehet belőle gyógyulni)
 • allergiák minden formája (örökre megszabadulhat tőle, gyógyszer nélkül)
 • magas vérnyomás
 • ekcémák minden fajtája
 • psoriazis
 • bizonytalan hasi panaszok
 • autoimmun betegségek
 • migrén
 • depresszió
 • vérszegénység
 • bizonyos szívritmuszavarok
 • reflux betegség
 • meddőség bizonyos esetei

Nem volt célom a táplálkozási betegségek teljes palettájának ide sorolása, csak a legtöbbször előfordulókat említettem meg. Sokszor Ön nem is gondolná, hogy táplálkozási betegséggel áll szemben, ezért érdemes értékelni minden betegséget, mely akár rejtett összefüggéseket is tartogathat. Minden esetben tudományos alapossággal és odafigyeléssel járunk el, igyekszünk kellő időd biztosítani erre. A vizit hosszúsága 45 perc, de szükség esetén ezt meghosszabbítjuk annyival, amennyire Önnek szüksége van.

A terápia kialakítása során újraértékelem eddigi leleteit, teljes körű felvilágosítást adok érthető nyelvezeten a betegségéről és gyógyszeres kezeléséről. Felvilágosítást adok az Ön által szedett gyógyszerek esetleges megbetegítő hatásáról és mellékhatásáról. Tanácsot adok műtéti indikációk belgyógyászati oldaláról.

Közösen kialakítjuk gyógyszerelési lehetőségeit és a paleolit étrend szükséges alapjait a gyógyulása érdekében.

Várom azokat is akik megelőzés céljából szeretnének életmódot változtatni, de régi szokásaikat annak félelmében nem tudják maguk mögött hagyni, hogy nem szakavatott adott nekik paleolit tanácsot , vagy egyszerűen nem igazodnak el a táplálkozási ismeretek dzsungelében.

Kérem Önt amennyiben tud mielőtt felkeres, tájékozódjon a Paleolit táplálkozás a Paleolit szakácskönyv és a Paleolit táplálkozás és korunk betegségei című könyvekből. Ez nem feltétele a találkozásunknak, de megkönnyítheti a munkánkat, és a gyógyulás idejét nagyban lerövidítheti.

Korrekt, őszinte, mindenre kiterjedő válaszokat ígérhetek Önnek a betegségével kapcsolatban. Amennyiben táplálkozásból eredő betegsége van, minden esetben van esélye a gyógyulásra.

Rendelések:

Budapest – bejelentkezés: 36702808047, cím: II. kerület Szász Károly utca 6. 7-es kapucsengő
Miskolc – bejelentkezés: 36702808047
Zalaszentgrót-bejelentkezés: 36702808047

 

Ha további nagyvárosokban igény lenne a paleorendelésre több beteg esetén megoldom a rendelést. Előfordulok még előadásokon, a Kárpát-medencei Magyar Táplálkozástudományi Egyesület rendezvényein, a budapesti és a szombathelyi paleo klubban.

Dr. Tóth Csaba paleo szemléletű orvos   –   Tények és tévhitek

paleomedicina.com

e-mail: tothcsaba.pk30@gmail.com

E-mailekre nagyon röviden tudok válaszolni, de mindig megteszem.

telefon: +36-70-280-8047

6 thoughts on “Egy másfajta orvos

 1. laszlo gyongyosi szerint:

  En ertem,az on jo tanacsat,allitson ossze valaki egy heti etrendet ,tobb generacio szamara,a gyerektol a kozepkoruig es a nyugdijasig,ugy pereze egeszseges emberekrol beszelunk ,hogy biztonsagosan es egeszsegesen tudjon egy eterendett kialakitani maganak .Tudom nehez de az milyen nehez hogy az egyik oldalon ,a tej egeszseges a masikon pedig karos.Hat valami kiindulas szukseges,vagy utmutato bizonyara erti mit is szeretnek.Mert csak eszunk iszunk ,de mit is ????

 2. Judit szerint:

  A fenti linkek már megszűntek, dr. Tóth Csaba oldala itt érhető el: http://paleomedicina.com

 3. Ági szerint:

  Én erről az orvosról találtam durva dolgokat neten :s itt: http://tothcsaba.blogspot.hu/2014/03/dr-toth-csaba-paleo-orvos.html

 4. orokseg szerint:

  Köszönöm Áginak a felvilágosító linket. Nem tudtam, mert nem követtem a doki pályafutását. Sajnálom, hogy egy álszent embernek vittem a hírét. Ki is gyomlálom a blogomról, hadd ne vezessen félre még több embert ez a cikk. Köszönöm!

Számít a véleményed!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s