Tudja Ön, hogy mit tartalmaz a csapvíz?

Valljuk be őszintén, náhány évvel ezelőtt, még vajmi keveset foglalkoztunk a vízzel, legalábbis azzal hogy mi is van benne…

Csapvíz, vagy ásványvíz?

Kit érdekelt!

Nem úgy mint mostanában …

Egyes felmérések szerint, mostanság az emberek 54 %-a azért iszik ásványvizet, mert tisztábbnak gondolja a legtöbb más vízforrásnál, és persze mert nem szeretik a csapvíz ízét.

Nem szeretik, mert furcsa íze van …
– “klóros” – mondják!

Tudta Ön, hogy a csapvízet miért kell klórozni?

Tudta Ön, hogy melyek a magyar egészségügyi előírások, a vezetékes vízzel szemben?

Ismeri Ön a “nagy körforgást” a pohár víztől, a lefolyón át, a szenyvíztelepen keresztül, a tisztításon át, vissza a vezetékes hálozatba, és ismét a poharába?

Mondják, sőt, egyesek mérik is, hogy a csapvíz esetenként és helyenként számos más anyagot is tartalmaz, amely nem kifejezetten szolgálja az egészségünket.

Ez nem azt jelenti, hogy feltétlen egészségtelen, mindössze a hosszú távon, a tudósok szerint a klóros víz, az egyéb gyógyszer, hormon, és vegyi anyagok tartalmával, valószínű, hogy egyes szervezetekben okozhat egészségkárosodást!

Egyes szervezetekben … Tehát nem mindenkinél, csak egyesekben … Ön “kettes”, vagy egyes…?

Gondolt arra már, hogy vajon a mai tinédzserek miért sokkal fejlettebbek mint 20-25 éve?
van arra vajon hiteles magyarázat, hogy manapság mitől érnek sokkal hamarabb a “gyerekek”?

Tud róla, hogy kimutatások szerint a XXI. szd-ban átlagosan a nők mintegy 39%-a használ fogamzásgátlót? 39%-a! időseket, gyerekeket, éppen állapotos nőket is beleszámolva …

Hogy mi köze ennek a vízhez?

Nem sok! Ez csak elmélet… Elméleti alapon gondoldva, vajon a beszedett fogamzásgátlók, egyéb gyógyszerek 100%-a felszívódik a szervezetben?
…vagy azért van egy része ami kiürül vizeletben?

Gondolom már sejtik mire gondolok…

Napi szinten olvashatjuk, hogy egyes vezetékes vizek tartalmazhatnak többféle szilárd, és számos fizikailag, és egyéb oldott “szennyeződést”!

Egyes írások szerint a csapvíz, amely többszörösen tisztított, és fertőtlenített, és klórozott, a klasszikus vizen kívül, a “körforgás” okán (csapvízet megiszzuk – wc – szennyvíz – tisztítás – visszaforgatás – csapvíz – stb…) nyomokban tartalmazhat az emberi szervezetből kiürülő gyógyszer, és hormon alapokat is.

Vannak települések, ahol kifejezetten nagy gondot fordítanak a víztisztításra, azonban akad olyan hely is, ahol tartalmaz a vezetékes víz, mondjuk úgy, hogy NEM KÍVÁNATOS elemeket is!

Az Ön környékén milyen a víz?

A városi, központosított vízelosztású helyeken, ahol ún. vezetékes vízszolgáltatás található, a szabad szemmel nem látható baktériumok, és egyéb más elő, és élősködők elpusztítása érdekében, enyhén klórozzák a vizet.

A vízben található baktériumok szaporodása sok tényezőtől függ. „Még ha a külső tényezők hatása nem is a legfontosabb, a legelemibb óvatosság arra intene, hogy …

… az ivó vizünkben, a mérgező, vegyi (biocíd) anyagokkal minden életet el kell pusztítani. Így lép elő, az életet ölő, biocid és mérgező klór …

… a klórozás a közvetlen fertőző betegségek veszélyét hárítja el, ezzel szemben hosszú távon súlyos egészségkárosodáshoz vezethet – állítja dr Országh József egyes írásaiban. Ez utóbbi kockázatról az egészségügytől és az orvostudománytól túl sok információt nem kapunk…

dr Országh József

Forrás: http://www.cleanwater.hu

2 thoughts on “Tudja Ön, hogy mit tartalmaz a csapvíz?

  1. Csaba szerint:

    Nem találni a neten olyan cikket,mely feltüntetné a csapvíz ásványi anyag mértékét,kálcium,magnézium stb,L/mg ,épp azok az adatok hiányoznak amivel az ásványvízek kérkednek.
    Irnak rola,de adat sehol,miért??
    Még wikipedián sem(

Számít a véleményed!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s