Vállald a felelősséget az egészségedért!

Csak azt kell észrevennünk, hogy vannak választási lehetőségek, mégpedig rengeteg! Ehhez ajánlanék fel egy kis segítséget azzal, hogy felvázolom a jelen helyzetet, és mutatok egy utat a sok közül, ami szerintem nagyon jó helyre visz. De természetesen mindenkinek a saját útját kell végigjárnia. Ezt vegyétek csak egy ötletnek, amiből ki lehet indulni. Innentől már csak a fantáziátok szabhat határt, és az miért is szabna?

Mi is a jelenlegi helyzet? Nézzünk csak szét! Nem is kell messzire mennünk, csak a közvetlen környezetünkben. Azt látjuk, hogy sok a beteg, a túlsúlyos, az anyagilag erősen korlátozott helyzetben lévő ember, akiknek fogalmuk sincs a jólétüket befolyásoló legalapvetőbb dolgokról. És miért nincs? Mert azt sem tanították meg rá, akinek feladata lenne őket erről felvilágosítani.
Sem orvos, sem tanár nem tanul arról egy percet sem, hogyan maradjunk egészségesek, hogyan legyünk boldogok, hogyan éljünk teljes életet! Sőt, a jelenlegi tanulmányi rendszereket arra alapozták, hogy mindent mindentől szétválasszanak. Így az egészet meglátni szinte már lehetetlen, mert mindenki csak egy rész tudást kap belőle! Ezért hiszi manapság a legtöbb ember azt, hogy őt csak az orvos tudja meggyógyítani, vagy csak a boltban kapott csávázott mag a kiváló. És amíg elég sokan nem kezdenek el panaszkodni a halálgyárakra, addig marad a gyógyszeripar és maradnak a jelenlegi terápiák is.
Ezek miatt a dolgok miatt lehetséges az is, hogy hatalmat adtunk olyan cégeknek, akik olyan génmanipulált vetőmagokat akarnak nekünk eladni, amik termése nemcsak megbetegít -a táplálás helyett- de még csak magot sem hoz, hogy legközelebb is csak tőlük tudd megvenni. Itt már kicsit eldurvult a kapitalizmus, és ugyanígy az egészségügyben is, ahol a gyógyszernagyhatalmak uralkodnak. Azt hitették el velünk, hogy ők harcolnak a rák ellen! Ja, hogy abba mi belehalunk? Ugyan már, ez csak a mellékhatás…

Szóval, ne adjunk ennek több figyelmet, mint amit a tények miatt muszáj. Adva van jelenleg egy egészségügy, aminek egyáltalán nem érdeke az egészség. A termelés az érdeke, a még több munka, azaz a még több beteg. Akik nem halnak meg hamar, hanem jó sokáig élnek, és közben végig fogyasztják a “gyógy”szereket, ami ugye busás hasznot hoz rengeteg érdekeltnek…. Ez az egyik oldal.
A másik egy nagyon egyszerű és természetes oldal. Nem kell hozzá diploma, és előtanulmány sem. Te magad kellesz csak hozzá! Érdekel? Akkor folytassuk…

Az vagy, amit megeszel! Még tovább megyek: jelenleg az vagy, amit idáig megettél, és döntéseid közvetlenül befolyásolják a hátralévő életedet. Sőt, az ételed befolyásolja a viselkedésedet!
Ugye azzal mindegyikünk tisztában van, hogy 7 évente az egész testünk, minden sejtje kicserélődik. Vajon miből építik fel magukat a sejtjeink? Csak abból az ételből, italból és levegőből tudják, amivel mi szolgálunk nekik. Ha körülnézel, biztosan sok elhízott embert látsz magad körül, akik csak esznek, esznek és mégis mindig éhesek. Ennek nagyon egyszerű oka van. Olyasmit esznek, aminek semmi tápértéke nincs a szervezetük szempontjából. A sejtek nem kapják meg a legalapvetőbb tápanyagokat, amiből egészségesre fel tudnák építeni magukat. A mesterségesen előállított, hőkezelt, de még a több ezer kilométerről ideszállított élelmiszerek is elveszítik tápértékük legjavát, ha nem teljes egészét. Ezt sem szeretném túlragozni, biztos mindannyian tudjátok, mennyire károsak az előre gyártott, adalékanyagokkal fűszerezett műkaják. Arra szeretném inkább felhívni a figyelmet, hogy mi az, ami táplál testet és lelket, nem arra, ami nem, mert azt már nagyon is jól ismeritek.

Amit viszont aránylag kevesen tudnak, hogy a főtt, hőkezelt ételre a szervezetünk toxinként (méregként) reagál. Miért is van ez? Minden növényben, minden élő dologban vannak enzimek, amik a lebontásukhoz szükséges anyagokat és információt tartalmazzák. Ezek az enzimek, amik hőkezelésre elpusztulnak, így a szervezetünknek kell előállítania újakat, hogy fel tudja dolgozni az élelmiszert. Ezek után már senki sem fog azon csodálkozni, miért is kell lefeküdnünk a vasárnapi ebéd után egy kis erőt gyűjteni, ahelyett, hogy az ebéd látna el minket életerővel?
Itt is 2 megoldást látok. Az egyik az, hogy ha valaki odafigyel magára, hogy továbbra is sok főtt ételt eszik, mert valamiért képtelen lemondani róla, de ez mellett ugyanilyen sok táplálékkiegészítőt és vitamint is. Ez a költségesebb megoldás szerintem.
Nem nehéz kitalálni, hogy én melyiket preferálom.Természetesen a legalább 80%-ban nyers étkezést! Ha ezek a zöldségek, gabonák, gyógynövények, és fűszerek vegyszermentes gazdaságból származtak, ahol nem szipolyozták ki a földet, tényleg semmi szükséged mesterséges vitaminokra és kiegészítőkre, mert nem szenved hiányt a szervezeted. De amíg hiánybetegséged van -már pedig manapság nagyon sok embernek van, ha nem mindenkinek- akkor szükséges lehet táplálékkiegészítő használata is. De ezt mindenki csak saját maga tudja eldönteni.

És most értünk el egy sarkalatos pontra. Nagyon sok ember tisztában van már azzal, hogy mérgezi magát. Mégis naponta az mellett teszi le a voksát, hogy ezt tovább csinálja és nem változtat semmin. Miért van ez?
Miért nem tudod, hogy te vagy a világ legjobb orvosa és táplálkozás szakértője saját magadnak? Minden benne van a testedben hogy érezd, mi az, ami számodra a legjobb. Csak egy picit oda kell figyelni magadra! Ez annyira egyszerű! Sőt! Olcsó, egyszerű, biztonságos és hatékony!
Miért nem teszik ezt mégsem az emberek? Azért, mert ez felelősségvállalással jár. Sokkal könnyebb az orvost okolni, aki nem gyógyított meg, vagy a boltost, aki rossz vetőmagot adott el nekem… De kérdezem: miért vetted meg? Miért az orvosban hiszel és nem saját magadban? Mert az túl egyszerű? Valamiért az emberek nem szeretik az egyszerű dolgokat. Minél bonyolultabb valami, annál hitelesebb. Ezért van az, hogy manapság a tudományban és a doktorokban hisznek ugyanúgy,mint a középkorban a papokban. Jó csel ez, ugye? Csak ki kell ejteni, vagy le kell írni a bűvös szót: tudós, tudomány, doktor, professzor, és a legjobb, ha ez újságban van, vagy a TV-ben, akkor a nagy többség elhiszi az adott dolgot, bármekkora képtelenség is az. Sőt, bizonyítottnak tekinti azt, amit más mond. Csak ezért, mert ő doktor, tudós, satöbbi. Veszélyes ez…. Én azt mondom, maradjunk az egyszerű, saját magunk által leellenőrizhető dolgoknál.

Te, aki idáig eljutottál az olvasásban, biztos vagyok benne, hogy képes vagy felvállalni a felelősséget saját magadért! Nem másért, azért ő a felelős. Csakis saját magadért. Az egészségedért, az életminőségedért, az egész életedért. Ha eljutottál idáig, máris nyertél! Egészséget, jólétet, hosszú, minőségi életet. Azért ez nem kevés!
Amikor nyers, vegyszerezetlen, növényi étrendet választunk, azzal visszaadjuk saját magunknak a hatalmunkat.
Nincs olyan gyógymód, ami meggyógyítaná a rákot, vagy bármilyen más krónikus betegséget, ezért soha nem is fogják megtalálni! De jókat keresgetnek a mi adónkon, ameddig ezt megengedjük.
Ami megoldást jelent ezekben az esetekben, egy teljes életmódváltás, amely hatására ismét annyira megerősödik a szervezetünk, hogy rákról és más krónikus betegségekről még csak szó sem lehet benne.

A megoldás itt van! Mindig is itt volt! Csak valamiért nem láttuk meg…

Kállay Ildikó

Számít a véleményed!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s